Till startsida

Covid-19: Information till studenter

Göteborgs universitet bidrar till bromsad smittspridning av  covid-19. Universitetet bevakar kontinuerligt läget och följer myndigheternas rekommendationen. Här håller du dig uppdaterad på hur det påverkar dig som student. Uppdaterad 20 oktober.

Alla studenter kan få vaccin i Västra Götalandsregionen

Den 29 september lättade regeringen på restriktionerna, men det finns fortfarande särskilda restriktioner för ovaccinerade. Du behöver inte vara folkbokförd i regionen för att boka tid för vaccination mot covid-19. Även om du tagit dos 1 i din hemkommun kan du boka dos 2 i Västra Götalandsregionen. Många vaccinationsmottagningar både drop-in och tidsbokning.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19 (1177.se)

Folkhälsomyndigheten: Ovaccinerade bör fortsätta vara försiktiga efter den 29 september

Nytt tillfälle: drop-in-vaccinering på campus den 29 oktober

Förmiddagen den 29 oktober öppnar en tillfällig drop-in-vaccination mot covid-19 i universitetets huvudbyggnad i Vasaparken. Här kan du ta din första eller andra dos av vaccinet.

Läs mer om drop-in-vaccination mot covid-19

Stegvis återgång till campus höstterminen 2021

Vid höstterminens start påbörjades en anpassad och stegvis återgång till campusbaserad verksamhet. Ambitionen är att återgången till en i huvudsak campusbaserad verksamhet ska vara klar under oktober månad, under förutsättning att regeringens öppningsplan för samhället löper på. Efter att regeringen den 29 september upphävde flera restriktioner kan den påbörjade återgången fortskrida.

Information från din utbildning

Göteborgs universitet är ett stort lärosäte med många olika utbildningar och planeringsförutsättningarna ser olika ut för olika fakultet och utbildningar. Återgången till campus kommer därför att se olika ut.

Din utbildning håller dig uppdaterad om vad som gäller för dig och dina studierformer.

Information till studenter från fakulteter och institutioner om covid-19

Hitta information från din utbildning - Mina studier

Om du är sjuk

Stanna hemma och testa dig om du får symtom på covid-19. Om du fått en bekräftad covid-19 diagnos ska du följa instruktionerna från sjukvården vad gäller smittspårning.

Om du har vistats i universitetets lokaler under en tid då det finns misstanke om att du varit smittad, uppmanas du informera din kursledare eller prefekten vid din institution snarast möjligt för att underlätta universitetets arbete med minskad smittspridning.

Om du är smittad

Lämna prov för covid-19 (1177.se)

Öppettider och tillträde till universitetets lokaler

Tillträdet till universitetets lokaler är just nu mer begränsat än i normala fall. Det är upp till varje fakultet att besluta om vad som gäller i deras byggnader.

Lokaler, tillträde och öppettider

Universitetsbibliotekets öppettider och service

Frågor?

Läs vanliga frågor och svar om covid-19 för studenter

 

Sidansvarig: Studentportalen|Sidan uppdaterades: 2021-10-20
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://studentportalen.gu.se/coronaviruset/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-10-22

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?